středa

sinful baked banana with mint


Máte chuť na sladké a místo nekvalitní cukrovinky dáte přednost něčemu zdravějšímu i přesto, že to je kalorická bomba?  Tak je právě tento recept to, co hledáte. I přesto, že nevypadá příliš vábně, je to naprosto dokonalý oběd v teplém jarním dni, jako byl ten dnešní. Doporučuju potom uběhnout maraton :D a hřích bude smazán.

CO BUDETE POTŘEBOVAT na 2 porce:

2banány, třtinový cukr, lístky čerstvé máty ze zahrádky, máslo, šlehačku

  1. Banán si rozkrojíme (neloupeme), slupkou položíme dolů. Poté každý banán nařízneme ve třech částech tak, abychom dovnitř do otvorů vložili lístek nebo dva máty. 
  2. V dalším kroku banány pocukrujeme třtin.cukrem a vložíme do rozehřáté trouby na 200stupňů...., kde banány necháme po dobu 6-8minut, dokud nezezlátnou
  3. Mezi tím si uděláme karamel z třtin.cukru a másla. Záleží na vás, jaké množství použijete, protože někdo může být mlsnější a karamelu si dá více než dost.  pro info: Karamel bude hotov do tří minut.
  4. Dále si ušleháme šlehačku a nezbývá nic jiného, než podávat přímo v teplém stavu.
Přeju Vám dobrou chuť.
SHARE THIS POST

34 komentářů:

  1. to může být skvělé, vyzkouším!
    www.th3runway.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  2. Teda Ceadinko, to bych si dala hned, moc hezky to vypadá a já mám banány móc ráda! :)

    OdpovědětVymazat
  3. tak a teď si jdu koupit banán.

    OdpovědětVymazat
  4. Ha, když jsem se na ten spodní obrázek koukla poprvé, tak jsem myslela, že na tom jsou brouci :D

    OdpovědětVymazat
  5. vyzerá to absolutne lákavo! superný recept!

    OdpovědětVymazat
  6. Já nejdříve myslela, že to jsou papriky :D
    Zítra budu dělat rajčata a balkánem :)

    OdpovědětVymazat
  7. vážne to nevyzerá najlepšie :D

    OdpovědětVymazat
  8. Tohle vypadá zajímavě. :-) Někdy zkusím. Až budu mít banány. Protože bez nich to nejspíš nepůjde... :)

    OdpovědětVymazat
  9. Náhodou.. Vypadá vábně až moc:-) děláš mi chutě

    OdpovědětVymazat
  10. haha ta máta vypadá jako brouci :)))

    OdpovědětVymazat
  11. Tak to musím vyzkoušet... Úplně jsem na to dostala chuť =)

    OdpovědětVymazat
  12. Na první pohled to sice nevypadá příliš vábně, ale určitě to bude dobré. Z jakého důvodu se ty banány nechávají v slupce?
    Jinak určitě by tento recept šel odlehčit tím, že by se vynechala šlehačka i karemel, zajisté by to bylo stejně dobré i tak a navíc dietnější :)

    OdpovědětVymazat
  13. GOSH!! Vejkendová mňamka je jasná!!!

    OdpovědětVymazat
  14. mmm...MMM!!!!:-) vyzkouším:)

    OdpovědětVymazat
  15. Wow, to vypadá zajímavě. :)

    OdpovědětVymazat
  16. Hmmmm tak to vypadá hooooodně zajímavě!!!!

    OdpovědětVymazat
  17. Ani nevíš jak tvůj blog a tebe obdivuji. :))
    Love the post!!!
    Barča

    OdpovědětVymazat
  18. that looks nice mmm

    doasbg.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  19. to vypadá skvěle!! perfektní recept..zkusím!

    OdpovědětVymazat
  20. Já jsem si nejdřív myslela že ti tam spadli nějaká mouchy :D mnam ale dala bych si , jenže jsem nešika ...nechám to na babčiných palačinkách !:D

    OdpovědětVymazat
  21. i like it! :D

    http://pleasebegoodtome.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  22. hohohooo, to bych si dala. že by tip na páteční předmajálesový oběd? :P

    OdpovědětVymazat
  23. Jeeej dear! This looks delicious!
    x

    OdpovědětVymazat
  24. Zajímalo by mě jak to chtná, vypadá to dobře :)

    OdpovědětVymazat
  25. vyzera to dobre, ale matu by som na to nedavala. inak prosim ta co je "sinkful"? ani google translator to neprelozil

    OdpovědětVymazat
  26. no ja by som mala trochu strach z tych pesticidov co su na bananoch :P

    OdpovědětVymazat
  27. Tak dneska jsem ty banány vyzkoušela a musím říct, že je to naprostá bomba!!! Sice jsem tam nedávala navíc ten karamel a místo šlehačky si dala bílý jogurt, ale i tak to bylo výborné! Super nápad, hlavně teď v tomhle počasí. :-)))

    OdpovědětVymazat
  28. Já si je většinou oloupaný jen tak hodím na pánvičku s máslem, zaleju medem, přisypu trošičku zázvoru a tou vzniklou omáčkou je polejvám. Je to za chviličku hotový a naprosto mňam :)

    OdpovědětVymazat

Moc Vám děkuji za všechny komentáře, které mi vždy udělají radost. :)
Pokud byste se mě chtěli na něco zeptat neveřejně, napište mi email nebo vzkaz na facebooku. A pokud Vám nebude vadit, že si Váš dotaz přečtou další čtenáři, klikněte (dole) na ikonku "ask me".

Přeji Vám krásný den!

The life of Ceady. All rights reserved. ©