středa

RECIPE: Cabbage rolls

Dnes mám pro Vás po delší době recept na kapustové závitky. Sice jsem původně nepočítala s uveřejněním receptu, ale díky nátlaku od Vás jsem recept uveřejnila.
Jako malá jsem si kapustu zprotivila náhodou ve školce, kdy nade mnou stála kuchařka a řvala na mě, že dokud to nesním, tak nepůjdu spát na lehátko za ostatními dětmi :D. Možná proto teď veškeré psychické problémy řeším přes jídlo. Ale kdo ne. Někdo jí více, někdo zase hladoví. Stále se to týká jídla. 
 Už se zase ubírám jiným směrem. Chtěla jsem napsat o tom, že tohle jídlo mi neuvěřitelně zachutnalo a mohla bych se po něm utlouct.
Přesto, že je tento recept na vegetariánské kapustové závitky, musím říct, že i ty s kuřecím mletým masem nemají chybu. Jsou snad ještě lepší, než-li ty se zeleninou. Ale možná to bude tím, že jsem vybrala mraženou zeleninu, která obsahovala z veliké části mrkev, kterou ve slaných jídlech tedy opravdu nemusím. Další poznamenání z předškolních let :D. Přesto jím každý den mrkvový salát. :D

Ale teď k samotnému receptu.
1) listy opláchneme, seřízneme tvrdou číst tak, aby se nám poté listy dobře balily
2) listy si jemně spaříme ve vroucí vodě
3) kapustové listy plníme uvařenou rýží, kterou jsme před zabalením smíchali se sojovou omáčkou a zeleninou (popřípadě mletým masem) a solí.
4) dáme do trouby na 170stupňů a čekáme, dokud závitky nebudou. Vůbec nemám odhad jakou dobu jsem je nechala péct, ale řekněme, že bylo asi těch 20minut


Já vím, že řadu z Vás recepty neosloví, ale je tady skupinka, která si ode mě jednou za čas recepty žádá. Takže doufám, že jsem zastánce fastfoodu nějak neomezila v rozhledu :D.
SHARE THIS POST

14 komentářů:

  1. Kapustu ráda nemám, ale hezky to vypadá, to ano.

    OdpovědětVymazat
  2. taky jsem poznamenanaá školní jídelnou :D ani teď, po tolika letech co už nejsem na základní škole bych kapustu sníst nedokázala

    OdpovědětVymazat
  3. tak to zkusím to vypadá skvěle!!

    OdpovědětVymazat
  4. Kapustu mam rada, ale v takoveto uprave bych si na ni asi netroufla:-)

    OdpovědětVymazat
  5. Proč ne? Vždyť je to jednoduché

    OdpovědětVymazat
  6. kapustu nejím,ale tento recept vypadá chutně :)

    OdpovědětVymazat
  7. Netroufla bych si to asi sníst :) Ne připravit. Mám kapustu nejraději podušenou, tady bych se bála, že kapusta bude syrová (samozřejmě to by u této zeleniny až tak nevadilo, přece jen syrová znamená čerstvá, ale osobně ji mám raději hezky změklou :) )

    OdpovědětVymazat
  8. Jani, začni číst recepty :D, vždyť ji nechávám změknout v horké vodě :) :D

    OdpovědětVymazat
  9. keby mne povedali v skolke, ze dokym nieco nezjem, tak nepojdem spat, nezjedla by som vobec nic. jediny raz som totiz poobede nezaspala, bolo to pre mna tyranie musiet travit cele poobedie v posteli

    OdpovědětVymazat
  10. 2) listy si jemně spaříme ve vroucí vodě

    Ano, zaznamenala jsem tento bod. Ale to nemyslím. Tedy abych se vyhádřila jasněji. Jednou jsem měla skoro stejný závitek u mé babičky a kapusta byla "tvrdá". Jasně, je možné, že babička nezná tvůj recept a připravovala jídlo jinak, že :D Já jenom chtěla říct, že preferuju kapustu podušenou. A nejlépe s vepřovým a bramborem :)

    OdpovědětVymazat
  11. Tak já ji mám zase naučenou od tátové přítelkyně a ta ji nikdy tvrdou nemá :) Jednoduše bomba :)

    Ale každý máme jiné chutě. Já bych asi zase nejedla to tvoje oblíbené jídlo

    OdpovědětVymazat
  12. Myslím babi pošlu na návštěvu k přítelkyni tvého táty :D Ať se něco přiučí :D Né, dělám si srandu, babička je výborná kuchařka a já jí vděčím za spoustu dokonalých receptů :)

    OdpovědětVymazat

Moc Vám děkuji za všechny komentáře, které mi vždy udělají radost. :)
Pokud byste se mě chtěli na něco zeptat neveřejně, napište mi email nebo vzkaz na facebooku. A pokud Vám nebude vadit, že si Váš dotaz přečtou další čtenáři, klikněte (dole) na ikonku "ask me".

Přeji Vám krásný den!

The life of Ceady. All rights reserved. ©