úterý

RECIPE: Guacamole

Dnes mám tady pro Vás velice jednoduchý a hlavně chutný recept na GUACAMOLE :). Miluju ho, ať už do tortill, jako dip na nachos nebo jen ke knackebrotům... Mohla bych ho jíst od rána do večera, ale jelikož je avokádo tučnější, je lepší preferovat pouze guacamole-obědy :)... Pokaždé sis jej můžete připravit z jiných ingrediencí. Máte-li chuť experimentovat, vycházejte z toho základního receptu. Někteří přidávají ještě opečenou kukuřici nebo dokonce mango (tedy to mi zrovna v této kombinaci nechutná). :D


RAJČATA (TVRDŠÍ), ZRALÉ AVOKÁDO, CITRONOVOU ŠŤÁVU, STROUŽEK ČESNEKU, MENŠÍ CIBULI A SŮL


 1) Nejprve si oloupeme avokádo.
2) Poté jej v misce vidličkou rozmělníme nebo můžeme použít hmoždíř nebo také elektrický mixér. Ale nejlepší je příprava v hmoždíři... Tedy dle vlastní zkušenosti....Protože v mixéru se mi nikdy nevytvoří úplná pasta a to mívám avokádo opravdu uzrálé.
3) Malou cibuli, já použila jen polovinu, si nakrájíme nadrobno....a přidáme k avokádu
4) Následně si nakrájíme rajčata na malé kostičky. Lepší jsou tvrdší rajčata ta klasická velká z obchodu :D, která jsou vždy tvrdá :D....přidáme ke směsi a promícháme.
5) Nakonec přidáme nadrobno nakrájenou polovinu stroužku česneku, osolíme špetkou soli a zakápneme trochou citronové šťávy
6) A můžeme jít baštit :). Přeju Vám dobrou chuť.

SHARE THIS POST

17 komentářů:

  1. vypadá to zajímavě a má to krásnou barvu :D už jdu koupit avokádo!!

    http://myworldclothing.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  2. a máš k tomu tip aj na nejakú super prílohu ??

    OdpovědětVymazat
  3. doporucuju si nechat to avokado co nejvic zmeknout protoze pak z toho je konzistence jako u dresingu a to je teprve mnamka :D a jinak se to ji s nejakyma tema mexickyma bramburkama nachos a nebo super do tortil :)

    OdpovědětVymazat
  4. Týýjo, to vypadá suprově! ukládám do záložek a v nejbližší době dělám! :D

    OdpovědětVymazat
  5. Guacamole úplně miluju. Dělám ho skoro stejně jen ho mám radši s limetkou místo citronu a červenou cibulí místo normální. Jo a ještě dávám navíc pepř. Mňam hned bych si šla dát :)

    OdpovědětVymazat
  6. Tohle jídlo zbožnuju :)

    OdpovědětVymazat
  7. Anonymní21/5/12 23:06

    ja bych rekla, ze to avokado na obrazcich jeste neni uplne jak ma byt... kdyz je fakt mekky mixer z toho udela pastu... jinak s tema rajcatama super tip, diky :)
    wanessa

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to je jen blbý mixér, nic víc :). Avokádo bylo opravdu měkké.

      Vymazat
  8. Pokud je správně měkké, tak to jde nejlépe rozmačkat tou vidličkou :) Ale pokud mám tvrdší, tak také volím mixér.
    Jinak doporučuji dát místo citrónu limetku - s tou je to mnohem lepší (samozřejmě záleží na vaší chuti :)) a červenou cibuli. A je dobré to dochutit čerstvě namletým pepřem a špetkou soli.

    Na prosto to zbožňuju! A ono to tak moc nevadí, že je tučné - přeci jen jsou to hodně zdravé tuky :)

    OdpovědětVymazat
  9. Vypadá to moc dobře, určitě vyzkouším do tortil. :)

    OdpovědětVymazat
  10. ňami, ňami... ráda zkouším všechno nový a tohle je prostě úžasná kombinace surovin! dokážu si to představit k masíčku s bramborama z ohně, jo jo jo :D

    OdpovědětVymazat
  11. vypadá to luxusně :) jen je škoda, jak je avokádo hrozně tučné:(

    OdpovědětVymazat
  12. My drtíme avokádo v sáčku paličkou na maso. Máme moc hladký hmoždíř. :o/

    OdpovědětVymazat
  13. prečo by niekto takto šúpal avokádo???? :D
    ale inač ano, guacamole je najviac mňamka

    OdpovědětVymazat
  14. Dnes jsem objedvala podruhé, jen jsem dala červenou cibuli a limetkovou šťávu+pepř. Děkuji za výborný recept :o)

    OdpovědětVymazat

Moc Vám děkuji za všechny komentáře, které mi vždy udělají radost. :)
Pokud byste se mě chtěli na něco zeptat neveřejně, napište mi email nebo vzkaz na facebooku. A pokud Vám nebude vadit, že si Váš dotaz přečtou další čtenáři, klikněte (dole) na ikonku "ask me".

Přeji Vám krásný den!

The life of Ceady. All rights reserved. ©