sobota

RECEPT: Hraběnčin koláč


Jak se říká:" Hřešit se musí." Ale tohle nebylo hřešení pro mě, ale pro přítelovu rodinu. :) A protože jsem lenoch líná, zvolila jsem ten nejprimitivnější koláč k pečení, jaký jsem mohla. A to Hraběnčin koláč. :)
Ale zase taková lemra nejsem. :D Ale lepší koláč, díky kterému bych spotřebovala starší jablka, mě jednoduše nenapadl. :D


RECEPT NA HRABĚNČIN KOLÁČ:
40 dkg hladké mouky, 15 dkg cukru, 3 žloutky, 1/2 prášku do pečiva, 1 celé máslo
 Těsto mneme rukami, dokud se nespojí. 



3/4 těsta použijte na vyložení plechu. Poklást nastrouhanými jablky, které posypete vanilkovým cukrem. Nakonec posypte jablečnou vrstvu zbytkem těsta. Pečte na 180 stupňů dokud Vám nezačne koláč lehce zlátnout. :) A pak už máte koláč hotov. Doporučuji podávat se šlehačkou.
P.S.: Správně na hraběnčin koláč patří ještě sníh ze zbylých bílků. :)



Přeji Vám dobrou chuť. :)
SHARE THIS POST

15 komentářů:

  1. -> recept mého dětství! ♥ miluju!! :)

    OdpovědětVymazat
  2. Hřešit se musí! :-) My doma ěnco hodně podobného pečeme, neříkáme tomu sice Hraběnčin koláč, ale je to výborný'! :-)
    GA o Tangle Teezer

    OdpovědětVymazat
  3. Mňáám, ten vypadá úžasně! A ještě za tepla musí být dokonalý :)
    www.lettertomywardrobe.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  4. Asi jsem vyléčená z cukrové závislosti, protože ta drobenka (asi to není drobenka, ale vypadá tak trochu... jako ta od babičky... ta šíleně sladká) mě uplně děsí :D a přitom jsem právě v půlce přípravy brownies

    OdpovědětVymazat
  5. mňam já tyhle drobenkové koláče přímo miluju ♥ znám je z dětsví od babičky

    OdpovědětVymazat
  6. Hraběnčin koláč naprosto miluju, tak mi to nedá a musím napsat, že pravý Hraběnčin koláč je ten s našlehanými bílky - sněhem :-) dává se na tu vrstvu jablek a pak až drobenka:-) Kdyžtak příště vyzkoušej

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Právě přítelova maminka ty bílky ráda nemá. Já je zase miluji. Ale zase si musím u "tchýně" šplhnout. :D

      Vymazat
    2. To chápu, přízeň tchýně je důležitá :-))

      Vymazat
  7. Anonymní20/4/13 11:25

    Ty být dobrý češtin.

    OdpovědětVymazat
  8. Ach, tenhle koláč miluju, a s našlehanými bílky ještě víc, mňam! ♥

    OdpovědětVymazat
  9. Já ty zapečený bílky nahoře taky nemusím :D

    OdpovědětVymazat
  10. Tenhle koláč je famózní, děláme ho stejně jako Monika :-)) Jinak máš moc pěkný blog :-) Měj se hezky :-))
    http://very-s-verryiska.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  11. tenhle koláč jsme kdysi dělávali, budu se muset zeptat maminy, proč jsme ho už tak dlouho nedělali :) :D miluju tu krustičku nahoře.

    OdpovědětVymazat

Moc Vám děkuji za všechny komentáře, které mi vždy udělají radost. :)
Pokud byste se mě chtěli na něco zeptat neveřejně, napište mi email nebo vzkaz na facebooku. A pokud Vám nebude vadit, že si Váš dotaz přečtou další čtenáři, klikněte (dole) na ikonku "ask me".

Přeji Vám krásný den!

The life of Ceady. All rights reserved. ©