čtvrtek

RECEPT: Syrové rizoto


Říkala jsem si, jak bych nazvala salát ( z polníčku a červené papriky ) s rýží a se sojovým masem. A nakonec jsem přišla na to, že nejvhodnější označení bude syrové rizoto. Je to primitivní, dobré a hlavně mě to zasytí. :D A to je přece to nejdůležitější, kromě toho, aby byl pokrm aspoň trochu zdravý, že? :)
Přeji Vám dobrou chuť! :)

Edit: A protože se mi ozvala jedna z Vás, že netuší, jak na to. Mám tady recept.
1) Uvařte si divokou rýži.
2) Sojové maso nechte vařit ve vodě se zeleninovým bujonem, dokud nezměkne. Jakmile bude hotové, lehce maso vymačkejte, ať není tak nacuclé vodou.
3) Mezi tím si nakrájejte papriku, kterou opepřete. Omyjte si i polníček.
4) Vše smíchejte.


Přeji Vám dobrou chuť. :)
SHARE THIS POST

17 komentářů:

  1. aaaah! looks so yummy and taasty. did you add any dip to that salad?

    OdpovědětVymazat
  2. Teda, ty jsi paní kuchařka :) Skvělé, asi si dneska udělám k obědu :)
    Na mém blogu probíhá GA, jestli budeš chtít můžeš se zúčastnit, budu jedině ráda :) http://nikol-kach.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  3. Hlavně dobře ochutit tu sóju, jinak to vypadá krásně :)

    OdpovědětVymazat
  4. Myslím že nejen mě si udělala chutě, každopádně není na škodu takovouhle mňamku vyzkoušet. :)

    OdpovědětVymazat
  5. No, té rýže tam moc není:)
    Ale vypadá velice dobře. Jak chutná to sójové maso? Já ho měla jednou a katastrofa, ale je pravda, že to bylo v nemocnici..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně sojové maso moc chutná. Vařím ho vždy se zeleninovým bujonem. :)

      Vymazat
    2. Sojové maso je super, když se dobře připraví. Většinou ho nechávám namočené v bujonu a koření přes noc, aby do sebe dobře natáhlo chutě.

      Vymazat
    3. Taky mi sojové maso nechutnalo, ale naučila jsem se ho připravit tak, že je opravdu jedlé. :) Příteli chutná orestované s cibulkou, česnekem, majoránkou a braborama...tak trochu jako jitrnicový prejt. ;) Nebo do "rizota" (po česku smíchat rýži, maso a zeleninu...Italové by nás za to ukamenovali) a výborné je i s boloňskou omáčkou. Taky mi chutnalo v paprikovo-rajčatové omáčce s velmi ostrou chilli papričkou a zjemněné kokosovým mlékem. Hlavní je použít koření, jak píše Ceady bujon, nebo třeba sojovku.

      Vymazat
  6. vypadá to skvěle!! a nejspíš je to i vegan, viď? inspiruju se :))

    OdpovědětVymazat
  7. Anonymní18/4/13 11:33

    Nezlob se, ale kde je ten recept?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Neumíš nakrájet zeleninu, uvařit rýži a smíchat to dohromady?
      Ale pokud je s tím problém, ráda budu takovéto primitivní recepty sepisovat krok po kroku.

      Vymazat
  8. Vypadá to mňamózně ! :)

    gabulka-lovelygirl.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  9. Až na tu soju, kterou bych nahradila kuřátkem, super :)

    OdpovědětVymazat
  10. Sálat s rýží mám moc ráda, akorát sojové maso jsem zatím nezkusila. Musím to napravit :)

    OdpovědětVymazat
  11. Divokou rýži mám moc ráda, ale sojové maso moc ne, tak to bych nahradila kuřecím, určitě si ho někdy udělám ,saláty mám ráda :)

    OdpovědětVymazat
  12. A že kto komu robí chúťky!!! :D

    OdpovědětVymazat

Moc Vám děkuji za všechny komentáře, které mi vždy udělají radost. :)
Pokud byste se mě chtěli na něco zeptat neveřejně, napište mi email nebo vzkaz na facebooku. A pokud Vám nebude vadit, že si Váš dotaz přečtou další čtenáři, klikněte (dole) na ikonku "ask me".

Přeji Vám krásný den!

The life of Ceady. All rights reserved. ©