úterý

KUCHTÍME: Domácí mandlové máslo


Jsem hrozně mlsná ženská. Sladké bych nejraději jedla od rána do večera. A když mám pořádnou chuť, sáhnu po domácím mandlovém másle. Je výborné jen tak samotné s ovocem ( nejraději ho mám se zelenými jablky )...   A nebo je skvělé do pečených sušenek a taky ho zbožňuji na banánovém chlebu. :) 
A jak si doma takové mandlové máslo vyrobit? Je to prosté. Tedy pokud máte kvalitní mixér. Já jsem zrovna dnes ten svůj zničila, takže v půlce mixování jsem musela použít tyčový mixér, který mi při mixování spálil ruku. :D Což dokazuje, že doma mám kvalitní spotřebiče. :D Ale na rozdíl od klasického mixéru ten tyčový přežil. :D  A tak se mlsalo. :)


CO BUDETE POTŘEBOVAT:
kvalitní mixér
neloupané mandle (pokud si nechcete mixér zničit, mandle předem namočte)
mletou skořici



1) Mandle, které jsme si předem namočili, nasypeme do mixéru a mixujeme a mixujeme a mixujeme, dokud se z prášku nestane jemná hmota připomínající máslo. Čím lepší mixér máte, tím jemnějšího másla dosáhnete. 
2) Mixování trvá asi 15 minut, takže je třeba být trpělivý. 
3) Ke konci ještě přidám mletou skořici. 
4) A průběžně ochutnávám a ochutnávám, protože je to mňamka!
5) Mandlové máslo přendáme do uzavírací nádoby a skladuji v lednici.


Dobrou chuť. :)
SHARE THIS POST

13 komentářů:

  1. To vypadá naprosto úžasně. Kurňa, já nezhubnu. :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Diana Hauptova17/9/13 19:30

    Mňam! Ceady, děláš mi chutě!

    OdpovědětVymazat
  3. Mandle nemám ráda (jedny z mála oříšků, které mi nechutnají, na rozdíl od kešu, pistácií, arašídů nebo piniových oříšků). Arašídové máslo mi ale taky nechutná.

    OdpovědětVymazat
  4. no vidim to tak ze idem dokupit velke balenie mandli :D

    OdpovědětVymazat
  5. Taky nejsem velikým milovníkem mandlí, ale mandlové máslo vážně nemá chybu. Jinak když jsem poprvé vyzkoušela arašídové máslo, tak jsem se zařekla, že už jej nikdy nekoupím. :D Takže chápu tvůj odpor.

    OdpovědětVymazat
  6. :D haha
    Ále, ber to tak, že mandlové máslo je mnohem zdravější, nežli pečený dort, jakákoli kupovaná cukrovinka nebo brambůrky! :)

    OdpovědětVymazat
  7. To musí být mňamka!

    OdpovědětVymazat
  8. Klára Höllgeová18/9/13 21:49

    Po 5 vteřinách navštívení tvého blogu jsem velkým fanouškem! Mandlové máslo jsem hrozně dlouho chtěla ochutnat, domácí ještě lepší! Můžu se zeptat, kolik mandlí je potřeba na cca 200g másla? Abych věděla, kolik pytlů mandlí koupit :D
    Děkuji

    OdpovědětVymazat
  9. na 200g másla potřebuješ 200g mandlí. :) Matika není moji silnou stránkou, ale žádné části mandlí se nezbavuješ, takže o nic nepřijdeš. :)

    OdpovědětVymazat
  10. mmmmhhmhmhmhmm možná vyzkouším ;)

    OdpovědětVymazat
  11. werushberry19/9/13 22:06

    Mňam! vyzerá to úžasne!

    werushberry.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  12. Bubla Bučková13/11/13 13:01

    Jak dlouho to máslo vydrží? přemýšlím,že udělám jako vánoční dárky pro širší rodinu :)

    OdpovědětVymazat

Moc Vám děkuji za všechny komentáře, které mi vždy udělají radost. :)
Pokud byste se mě chtěli na něco zeptat neveřejně, napište mi email nebo vzkaz na facebooku. A pokud Vám nebude vadit, že si Váš dotaz přečtou další čtenáři, klikněte (dole) na ikonku "ask me".

Přeji Vám krásný den!

The life of Ceady. All rights reserved. ©