čtvrtek

Veganské karbanátky se šťouchanými brambory

Jak jsem psala na facebooku, ráda bych tady publikovala prakticky vše, co sním a vyfotím. Včetně těch nejtriviálnějších receptů, které by se snad ani nehodilo publikovat jako receptový článek.
Na tumblru sleduji veganku, která přispívá několikrát do týdne fotkami toho, co snědla k snídani, k obědu nebo k večeři. Uvědomila jsem si, že mi tento typ článků naprosto vyhovuje. Mnohem více, než kdyby jednou za dva týdny odpublikovala nový recept. Dostávám tak pravidelně typ na něco dobrého. Raději dám přednost dvěma článkům do týdne, kdy slečna uveřejní velice podobný recept toho, co jedla před měsícem třeba jen s jinou přílohou. :)
Nevím, jestli se Vám tohle pojetí blogu zalíbí. Ale doufám v to. :)
Dnes mám tady moje oblíbené karbanátky, které si zamilovala celá rodina.


Nedávno jsem tu uveřejňovala svůj první pokus karbanátků z cizrny. Konečně už se mi povedlo přijít na to, jak docílit toho, aby byly co nejlepší.
Chce to pořádnou nálož českého česneku. Protože bez pořádné dávky česneku to jednoduše není ono.
Pojďme si tedy zopakovat, jak na to.
1. Nakrájejte si na jemno jednu středně velkou cibuli a dva stroužky česneku. Dejte je společně smažit na lžíci olivového oleje.
2. K cibulce přidejte omyté a nadrobno nakrájené žampiony. Asi 6 středně velkých žampionů. 
Osolte, opepřte a přidejte dle chuti trochu chilli papričky.
3. Do mixéru dejte cizrnu (Bez nálevu, ten vylijte.), jeden stroužek česneku a rozmixujte.
4. Poté do mixéru přidejte směs z pánve a rozmixujte.
5. Aby jste ze směsi vytvarovali burgříky, budete potřebovat celozrnnou mouku, hodně celozrnné mouky. Trochu jí promíchejte se směsí a zbytek už si jen sypte na ruce a žmoulejte, dokud se Vám nepovede vytvořit základní tvar.


6. Burgříky si dejte péct do trouby na 150 stupňů asi na 15 minut. 
7. Poté je vytáhněte a osmahněte je na pánvi, aby dostaly tu správnou barvu.
A máme hotovo.

Burger si můžete dát mezi dva kusy pečiva a nebo jako já se šťouchanými brambory s pórkem.



Dobrou chuť. :)
SHARE THIS POST

6 komentářů:

  1. Hanča Zajda5/12/13 09:44

    Díky, za skvělý tip. Jsem vděčná, za každý recept, protože jsme doma vyhlásili vegetariánské úterky a nevíme, co vařit.

    OdpovědětVymazat
  2. Proč je pečeš a pak smažíš? Není jednodušší je rovnou usmažit? A já s cizrnou mám tu zkušenost, že žádná mouka potřeba není.... a díky za tip, žampiony jsem do mých cizrnových placiček nikdy nedávala.

    OdpovědětVymazat
  3. Dostala jsem hlad :-) Vypadá to opravdu chutně.

    OdpovědětVymazat
  4. protože nechci, aby byly nasakle od spousty oleje.v troubě mi tak hezky nezhnednou, takže je pak stačí dat na minutu z jedné a pote z druhé strany na minimum oleje a jsou bajecne. Ale každý máme jiné chutě, takže chápu, ze to může někomu přijít zvláštní. Jinak bez mouky je to az příliš bodový a neudrzi mi to tvar. Či ženu pouzivas z plechovky?

    OdpovědětVymazat
  5. U nás se maso jidavalo jen o víkendu. :D
    Jinak bezmasych jídel je opravdu hodně, takže nemusis mit strach, ze budete každé úterý jist ta sama jidla. Na internetu najdeš furu receptu. :)

    OdpovědětVymazat
  6. Karolína B.3/1/14 21:27

    cizrnu jsem nikdy nejedla, ale dobrá příležitost ji vyzkoušet :) děkuji za další receptík do kuchařky! ;)

    OdpovědětVymazat

Moc Vám děkuji za všechny komentáře, které mi vždy udělají radost. :)
Pokud byste se mě chtěli na něco zeptat neveřejně, napište mi email nebo vzkaz na facebooku. A pokud Vám nebude vadit, že si Váš dotaz přečtou další čtenáři, klikněte (dole) na ikonku "ask me".

Přeji Vám krásný den!

The life of Ceady. All rights reserved. ©