úterý

RECEPT: Ta nejbáječnější pečená rajčatová polévka


Pokud jste naprostými začátečníky a máte pocit, že dokážete uvařit pouze vodu na čaj, dnes Vám to vyvrátím a ukážu Vám, že vařit umíte. Tuhle polévku zvládne opravdu každý. To mi nikdo nevymluví. Je to neuvěřitelně jednoduché jídlo. V kuchyni strávíte naprosté minimum času a ještě se nabaštíte a budete se olizovat za ušima.


CO BUDETE POTŘEBOVAT na tuto polévku:
7 středně velkých rajčat
4 malá rajčátka
1 větší papriku
3 velké stroužky českého česneku (Pokud nemáte domácí český česnek, který má pořádný říz, dejte alespoň 5 velkých stroužků jiného.)
1 čerstvá chilli paprička
čerstvou bazalku
olivový olej, sůl, (případně pepř)


Zeleninu pečlive omyjte. Stroužky česneku oloupejte. A rajčata si podle fotky lehce nakrojte, abyste je poté mohli lehce oloupat. Papriku rozpulte. Vše dejte do pekáčku, pokapejte olivovým olejem a dejte grilovat do trouby na 180 stupňů. Jakmile Vám rajčata popraskají jako na fotce a paprika bude shora načernalá, je ideální chvíle zeleninu vytáhnout z trouby. :) Minuty Vám tedy neprozradím, ale věřím, že není třeba se toho ani trochu bát.
Nakonec z rajčat i papriky stáhněte šlupku, která je tvrdá. Vše přesypte do kuchyňského robotu, v mém případě smootheru, přidejte sůl, případně pepř a bazalku dle chuti a můžete mixovat, dokud nebude směs hladká.
Poté už záleží na Vás, jestli máte raději polévku hutnější nebo řidší. Já ji mám ráda hutnou, že by se dala označit za omáčku, takže vodu nepřidávám. Takže pokud dáváte přednost tekutější konzistenci, přilijte šálek vody, promixujte a máte hotovo. :)


Podáváme s opečenými houstičkami. 
SHARE THIS POST

Žádné komentáře:

Okomentovat

Moc Vám děkuji za všechny komentáře, které mi vždy udělají radost. :)
Pokud byste se mě chtěli na něco zeptat neveřejně, napište mi email nebo vzkaz na facebooku. A pokud Vám nebude vadit, že si Váš dotaz přečtou další čtenáři, klikněte (dole) na ikonku "ask me".

Přeji Vám krásný den!

The life of Ceady. All rights reserved. ©