neděle

RECEPT: Penne se špenátem a rajčaty



Tohle jídlo patřilo k mým nejoblíbenějším. Bylo velice rychle připravené, zvládl by jej ukuchtit i naprostý začátečník a chuť byla vždy vynikající. Kdysi jsme s přítelem tento pokrm připravovali opravdu často. Ale tak nějak jsem na něj zapomněla. Asi je to z toho důvodu, že původní recept byl s kuřecím vývarem a i masem. 
Po týdnu jsme se měli vidět a v onen den mi přítel volal, že dostal neuvěřitelnou chuť na moje penne těstoviny se špenátem. Musím Vám říct, že mám veliké štěstí, že ho mám. Myslím přítele. Jsem hlava děravá a nebýt něj, jedla bych neustále jedno a totéž. Takže jsem mu nesmírně vděčná, že mi tohle mňamózní jídlo připomenul.

CO BUDETE POTŘEBOVAT?


bezvaječné těstoviny - penne
jeden želatinový zeleninový bujón nebo vlastní vývar - já si je předpřipravuji a zamrazuji :)
špenát
cherry rajčátka
případně navíc sušená rajčata
česnek a olivový olej
sůl, pepř


1) Nejprve si dejte vařit do vroucí a osolené vody těstoviny.
2) Mezitím si oloupejte dva stroužky česneku. Na hlubší pánev si nalijte asi půl lžíce olivového oleje a vymačkejte do něj česnek.
3) Po chvilce přilijte vývar. Pokud nemáte předpřipravený vývar, zalijte sklenicí vody a přidejte svůj oblíbený zeleninový bujón.


4) Ták a teď se Vám budou vařit na jedné plotýnce těstoviny, na druhé vývar. Takže máte čas na to si nakrájet cherry rajčátka napůl. Opepřte si je,osolte a nechte je aspoň deset minut odstát. Budou mít tak mnohem lepší chuť. 


5) Vývar nechte redukovat, dokud nebudete mít na pánvi asi jen jeden centimetr. Poté do vývaru vložte pečlivě omytý baby špenát nebo klasický, který si natrháte na menší kousky.
Jakmile špenát zvadne, přidejte rajčátka (případně pár rajčat sušených). Až vám zvadnou i rajčata, přimíchejte ke směsi uvařené těstoviny a můžete podávat. :) 


Je to opravdu snadné a přitom tak chutné. :)
Přeji Vám dobrou chuť.
SHARE THIS POST

8 komentářů:

  1. mňam! miluju takové recepty.

    OdpovědětVymazat
  2. Mňam, to musí byť výborné!

    thecityoffashion.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  3. Už teď se mi nad tím sbíhají sliny :) Rozhodně tento recept vyzkouším. Navíc to vypadá velice zdravě :)

    OdpovědětVymazat
  4. Tak to vypadá vážně skvěle.Po tom všem vánočním sladkém určitě dobrý tip :)
    Whoisperfect

    OdpovědětVymazat
  5. Daysy Addams29/12/13 15:52

    Mňam, to vypadá skvěle. Určitě to zkusím, až budu zpátky na bytě. :)

    OdpovědětVymazat
  6. Už nevím jak dlouho si říkám, že konečně zkusím udělat něco z čerstvého špenátu, takže tento tvůj recept bodl neskutečně, zítra vařím! Díky :)

    OdpovědětVymazat
  7. To vypadá výborně! Musím zkusit. :)

    OdpovědětVymazat
  8. Natálka - Little Gem blog30/12/13 00:31

    teď jsem dostala hlad :D zkusím, takovéhle jednoduché těstoviny miluju a přes týden prostě nemám čas ani energii vařit nic složitého

    OdpovědětVymazat

Moc Vám děkuji za všechny komentáře, které mi vždy udělají radost. :)
Pokud byste se mě chtěli na něco zeptat neveřejně, napište mi email nebo vzkaz na facebooku. A pokud Vám nebude vadit, že si Váš dotaz přečtou další čtenáři, klikněte (dole) na ikonku "ask me".

Přeji Vám krásný den!

The life of Ceady. All rights reserved. ©