sobota

RECEPT: Francouzská cibulačka


Dnes Vás zvu na svou oblíbenou polévku, kterou bych mohla jíst denně. A to nejen proto, že mi moc chutná, ale také z toho důvodu, že není drahá a k její přípravě není třeba mnoha ingrediencí. Mohla bych tuto polévku označit za nouzovku. A to právě proto, že ji mohu ukuchtit kdykoli. Všechny potřebné ingredience mám vždy doma.


CO BUDETE POTŘEBOVAT :
1 kg cibule
3-5 stroužků českého česneku
olivový olej
lžičku třtinového cukru
lžičku soli
kapku balzamikového octa
litr zeleninového vývaru
sklenici červeného vína



1. Cibuli s česnekem si oloupejte.
2. Cibuli nakrájejte na tenké plátky (půlměsíčky) a česnek nakrájejte nadrobno.
Do hrnce nalijte asi tři lžíce oleje, přidejte lžičku cukru. Jakmile se cukr rozpustí, přisypte česnek s cibulí.
3. Smažte na mírném plameni, dokud cibule nezezlátne jako na fotce výše. Bude to trvat asi čtyřicet pět minut. 
4. Jakmile bude cibule zlatavá, přidejte kapku balzamikového octa. Poté k ní přilijte sklenici červeného vína a litr zeleninového vývaru. Já si vývar předpřipravuji a nechávám si ho v mrazáku. Pokud nemáte vývar, nahraďte jej bio zeleninovým bujonem a vodou. :)
5. Podáváme s rozpečenými bagetkami. Pro rodinu jsem navíc do polévky přidala plátky sýru a k tomu jim nechyběly zapečené bagetky potřené máslem.


Přeji Vám dobrou chuť! :)
SHARE THIS POST

Žádné komentáře:

Okomentovat

Moc Vám děkuji za všechny komentáře, které mi vždy udělají radost. :)
Pokud byste se mě chtěli na něco zeptat neveřejně, napište mi email nebo vzkaz na facebooku. A pokud Vám nebude vadit, že si Váš dotaz přečtou další čtenáři, klikněte (dole) na ikonku "ask me".

Přeji Vám krásný den!

The life of Ceady. All rights reserved. ©