úterý

KUCHTÍME: Veganská maková bábovka


Dnes mám pro Vás recept na báječnou citronovo-vanilkovo-makovou bábovku, kterou jsem připravovala na Restaurant day. Mimo to jsem kuchtila čokoládový raw dort. Ale aby tady nebylo přereceptováno, budete si muset na další recept pár dnů počkat. :)


CO BUDETE POTŘEBOVAT 
 
 ½ hrnku cukru
1 citronový cukr z Billy
lžička vanilkového aroma 
1 prášek do pečiva 
1 a ½ hrnku polohrubé mouky 
100 ml slunečnicového oleje
 ¼ hrnku sojového mléka 
1 sojový jogurt malý - Joya z Billy
3 vrchovaté lžíce namletého máku 



Cukr s olejem vyšleháme. Přidáme zbylé ingredience. Nalijeme do olejem vymazané a hrubou moukou vysypané bábovkové formy. Pečeme na 170 stupňů asi 45 minut. Bábovka je hotová, jakmile se nám na špejlí nelepí těsto.
Po vyndání z trouby ji necháme vychladnout. Poté ji bez problémů vyklopíme na talíř.
Přeji Vám dobrou chuť.
Doporučuji podávat se šlehačkou. Stačí vyšlehat tuhou část kokosového mléka, kterou smícháte dle chuti se třtinovým cukrem. :) Olizovat se budete až za ušima.

P.S.: Pokud rádi mlsáte a jste líní péct si bábovku... a jste mimo jiné vegani. Kupte si ten bílý sojový jogurt a rozdrobte si do něj dvě oreo sušenky. :) Je to mňamka.
SHARE THIS POST

Žádné komentáře:

Okomentovat

Moc Vám děkuji za všechny komentáře, které mi vždy udělají radost. :)
Pokud byste se mě chtěli na něco zeptat neveřejně, napište mi email nebo vzkaz na facebooku. A pokud Vám nebude vadit, že si Váš dotaz přečtou další čtenáři, klikněte (dole) na ikonku "ask me".

Přeji Vám krásný den!

The life of Ceady. All rights reserved. ©