sobota

KUCHTÍME: Veganské karbanátky


Dnes mám tady recept na moje úplně první české karbanátky nebo řekněme burgery. Přemýšlela jsem nad tím, co si dát mezi chleba do školy, ve které budu od rána až do večera a nic lepšího mě nenapadlo. A tak jsem kuchtila z toho, co studentský dům dal. :D  
A na to, že jsem se do toho pustila, aniž bych si prostudovala recepty, tak jsem byla s výsledkem nadočekávání spokojená. :) :D (Je třeba se pochválit.) Ale taky abych z nich neměla radost, když jsem se děsila toho nejhoršího...aneb jak říká přítel:"Za stálého míchání vylijeme do hajz.." :D
Je pravdou, že první se mi rozpadl, protože jsem nepřidala žádnou na mouku, druhý byl ten nejlepší a zbytek už byl nadprůměrňákový a z části i přismahnutý, protože jsem se při smažení ládovala prvními kousky, jak mi zachutnaly. :D 

CO BUDETE POTŘEBOVAT: 

Konzervu cizrny (po slití 300g)
100 g žampionů
55 g cibule
12 g česneku
olivový olej
sůl, pepř a kmín 
hladkou mouku

Nejprve si orestujeme žampiony, osolíme je, opepříme a okmínujeme. Vedle na pánvi si lehce zpěníme nahrubo nakrájou cibuli. 
Do velké mísy nasypeme cizrnu a orestované houby a tyčovým mixérem rozmixujeme. Poté k rozmixované směsi přidáme cibuli, česnek a podle chuti ještě dopepříme a dosolíme. Nakonec přidáme od oka hladkou mouku, aby se těstíčko nelepilo. Pokud se Vám první karbanátek na pánvi rozpadne, je třeba ke směsi ještě přidat mouku. :)

Jak se cpu

A co Vy, jaké děláte karbanátky? Budu ráda za vaše nápady, ať mám možnost ochutnat i ty vaše. :)
SHARE THIS POST

10 komentářů:

  1. Já si je dělám normálně z tofu, hodím k tomu majoránku, cibuli, česnek, sůl, trochu mouky aby to líp drželo pohromadě a je hotovo. Je lepší dělat spíš menší, aby se nerozpadaly a líp se propekly.

    OdpovědětVymazat
  2. Jé, děkuji za tip. Stále mě napadají zeleninové variace, ale samotné tofu bych asi jen tak nezkusila. :)

    OdpovědětVymazat
  3. Δ Terka Δ12/10/13 16:15

    Takovéhle jsem ještě nikdy nedělala, ale rozhodně bych to chtěla zkusit. Vipadají úžasně :)

    OdpovědětVymazat
  4. Tess Šimaljak12/10/13 17:41

    Vyzerajú tááák chutne! <3

    OdpovědětVymazat
  5. Mňam ♥ určite vyskúšam

    OdpovědětVymazat
  6. moje neprosto nejoblíbenější jsou tyhle: http://www.hungryhungryhippie.com/pink-veggie-patties/ a pak prostě falafel. Nebo mám ráda burgery z fazolí a další zeleniny.

    OdpovědětVymazat
  7. Cizrnové karbanátky zbožňuju... jen tam vynechávám ty houby ;-)

    OdpovědětVymazat
  8. najlepsie su zo sojovej drte a brokolice !! :)

    OdpovědětVymazat
  9. ladynightshine.blogspot.cz17/10/13 18:42

    sójová drť není zdravá.. :) já mám moc ráda karbenátkyz uvařených brambor, květáku a mrkve - vše to dám do jednoho hrnce, uvařím to, dochutím bylinkami, solí, spojím olejem a moukou :) nemám gramáž, dělám to podle oka a podle toho, jestli drží pohromadě :)

    OdpovědětVymazat
  10. Karolína B.30/10/13 15:17

    cizrna je pro mě velká neznámá, ale ráda bych ji vyzkoušela :) klasické karbanátky nejím, takže proč ne.

    OdpovědětVymazat

Moc Vám děkuji za všechny komentáře, které mi vždy udělají radost. :)
Pokud byste se mě chtěli na něco zeptat neveřejně, napište mi email nebo vzkaz na facebooku. A pokud Vám nebude vadit, že si Váš dotaz přečtou další čtenáři, klikněte (dole) na ikonku "ask me".

Přeji Vám krásný den!

The life of Ceady. All rights reserved. ©