Dnes mám tady recept na moje úplně první české karbanátky nebo řekněme burgery. Přemýšlela jsem nad tím, co si dát mezi chleba do školy, ve které budu od rána až do večera a nic lepšího mě nenapadlo. A tak jsem kuchtila z toho, co studentský dům dal. :D
A na to, že jsem se do toho pustila, aniž bych si prostudovala recepty, tak jsem byla s výsledkem nadočekávání spokojená. :) :D (Je třeba se pochválit.) Ale taky abych z nich neměla radost, když jsem se děsila toho nejhoršího...aneb jak říká přítel:"Za stálého míchání vylijeme do hajz.." :D
Je pravdou, že první se mi rozpadl, protože jsem nepřidala žádnou na mouku, druhý byl ten nejlepší a zbytek už byl nadprůměrňákový a z části i přismahnutý, protože jsem se při smažení ládovala prvními kousky, jak mi zachutnaly. :D
CO BUDETE POTŘEBOVAT:
Konzervu cizrny (po slití 300g)
100 g žampionů
55 g cibule
12 g česneku
olivový olej
sůl, pepř a kmín
hladkou mouku
Nejprve si orestujeme žampiony, osolíme je, opepříme a okmínujeme. Vedle na pánvi si lehce zpěníme nahrubo nakrájou cibuli.
Do velké mísy nasypeme cizrnu a orestované houby a tyčovým mixérem rozmixujeme. Poté k rozmixované směsi přidáme cibuli, česnek a podle chuti ještě dopepříme a dosolíme. Nakonec přidáme od oka hladkou mouku, aby se těstíčko nelepilo. Pokud se Vám první karbanátek na pánvi rozpadne, je třeba ke směsi ještě přidat mouku. :)
Jak se cpu

A co Vy, jaké děláte karbanátky? Budu ráda za vaše nápady, ať mám možnost ochutnat i ty vaše. :)


Já si je dělám normálně z tofu, hodím k tomu majoránku, cibuli, česnek, sůl, trochu mouky aby to líp drželo pohromadě a je hotovo. Je lepší dělat spíš menší, aby se nerozpadaly a líp se propekly.
OdpovědětVymazatJé, děkuji za tip. Stále mě napadají zeleninové variace, ale samotné tofu bych asi jen tak nezkusila. :)
OdpovědětVymazatTakovéhle jsem ještě nikdy nedělala, ale rozhodně bych to chtěla zkusit. Vipadají úžasně :)
OdpovědětVymazatVyzerajú tááák chutne! <3
OdpovědětVymazatMňam ♥ určite vyskúšam
OdpovědětVymazatmoje neprosto nejoblíbenější jsou tyhle: http://www.hungryhungryhippie.com/pink-veggie-patties/ a pak prostě falafel. Nebo mám ráda burgery z fazolí a další zeleniny.
OdpovědětVymazatCizrnové karbanátky zbožňuju... jen tam vynechávám ty houby ;-)
OdpovědětVymazatnajlepsie su zo sojovej drte a brokolice !! :)
OdpovědětVymazatsójová drť není zdravá.. :) já mám moc ráda karbenátkyz uvařených brambor, květáku a mrkve - vše to dám do jednoho hrnce, uvařím to, dochutím bylinkami, solí, spojím olejem a moukou :) nemám gramáž, dělám to podle oka a podle toho, jestli drží pohromadě :)
OdpovědětVymazatcizrna je pro mě velká neznámá, ale ráda bych ji vyzkoušela :) klasické karbanátky nejím, takže proč ne.
OdpovědětVymazat