
Nechápu, proč jsme doma nikdy houbové kubu nevařili. Je to taková slast, že si jej budu muset brzy ukuchtit znovu! Ještě teď se mi zbíhají sliny, když se podívám na fotku.
Navíc pro všechny kuchařské začátečníky mám dobrou zprávu. Recept na tuhle dobrotu je neuvěřitelně jednoduchý.
Navíc pro všechny kuchařské začátečníky mám dobrou zprávu. Recept na tuhle dobrotu je neuvěřitelně jednoduchý.
CO BUDETE POTŘEBOVAT:
velké kroupy - 500 gramů
2 balení sušených hub cca 90g sušených hub 6 stroužků česneku
velkou cibuli
dlaň majoránky, sůl, kmín
zeleninový vývar |
Kroupy si den předem omyjte a dejte do hrnce se studenou vodou.
Stejně tak si dejte houby do druhého hrnce, také se studenou vodou. Prý stačí namočit hodinu předem, ale dnem předem určitě nic nezkazíte. :)
Druhý den vodu z krup slijte a kroupy nechte vařit v zeleninovém vývaru. Mezi tím si nakrájejte cibuli najemno a dejte ji restovat na pánev s olivovým olejem. Na tom jsem moc nešetřila. A zaprašte cibuli kmínem. Jakmile cibule zesklovatí, přidejte slité houby. Ještě si oloupejte stroužky česneku, utřete je a přidejte do pánve k houbám.
Jakmile budou kroupy měkké, zceďte je a přidejte do hluboké pánve k houbám.
Zaprašte hrstí majoránky a dosolte podle chuti.
Nakonec dejte kubu do olejem vymazané formy a pečte ho asi patnáct minut.
Přeji Vám dobrou chuť!


vyzerá to mňaam
OdpovědětVymazattak tohle též miluji :) hlavně i ta česneková chuť plus houby,které zbožňuju
OdpovědětVymazatto nevypadá špatně :)
OdpovědětVymazatNevypadá. :-) Uvidíš, že Ti kuba zachutná.
OdpovědětVymazatzítra si ho připravím :) díky za tip!
OdpovědětVymazatCože, recept pro kuchařské začátečníky? To je něco pro mě :D
OdpovědětVymazatJá jsem stálý začátečník. Kuchtím jen snadná jídla. :-)
OdpovědětVymazatVypadá to úžasně! Já sice houby nejím, ale mému bratrovi by to rozhodně chutnalo! :)
OdpovědětVymazat